Dagens hoppträning

Idag var det alltså dags för mig och den lilla grå att hoppa (och hoppträna!) för första gången sedan i november. Dagen till ära var det självklart också så att bruksprovshingstarna hade fri ridning på ena halvan av ridhuset - självklart var det inte nog med en överladdad Z utan det behövdes lite halvgalna hingstar utöver det...
 
Till en början var hon helt hysterisk måste jag säga. Vi skulle värma upp i en slags evighetsövning över cavalettiblock där man rider som ett sevärdhetsvägmärke om ni förstår vad jag menar. Som en fyrkant med en volt över det lilla hindret i varje hörn och där man alltid svänger ut mot sargen. Ezmeralda var inte riktigt med på noterna utan bockade, sparkade bakut, bytte galopp hejvilt och drog iväg när hon tyckte det passade. Det var flertalet tillfällen som jag kände att "nu flyger jag snart". Som tur var hände inte detta! Jag vet inte riktigt varför hon håller på så, ska se om jag kan få ut massören till nästa vecka för att kolla igenom henne. Det är mycket möjligt att hon är lite spänd i ryggen igen och att det är därför.
 
Det konstiga är att det släppte helt så fort vi började hoppa på riktigt. Visserligen gick det fortfarande lite väl fort, men hon hoppade allt jag styrde på utan några större konstigheter. Jag vågar inte påstå att det är några av de bättre sprången vi fått till, men för att ha vilat från hoppningen i tre månader så kändes det ändå riktigt bra. Jag är nöjd med både min och hennes insats, vi gjorde vårt bästa trots lite bristande kommunikation stundvis.
 
Astrid var rätt nöjd med oss också, speciellt att vi lyckades överkomma problemen vi hade i början, och tyckte väl mest att det bara är att fortsätta jobba på nu för att komma igång ordentligt igen. Jag själv måste tänka på att jag alltid ska kunna reglera galoppen och att jag måste vara med mycket mer och rama in henne för att hon ska känna sig säker på vart vi ska och vad vi ska hoppa.
 
Roligt var det i alla fall! Vi ska försöka vara med och hoppa sådär varannan vecka nu har jag som målsättning så fort vi fått kollat ryggen med massören bara.
 
Har brist på hoppbilder märker jag... Här är i alla fall en ovisad från framhoppningen till vår senaste tävlingsstart :)

Veckoplanering v.9

Måndag: Dressyr för Petra Aittola på resurstiden
 
Tisdag: Hoppträning för Astrid
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: Uteritt
 
Lördag: Tömkörning
 
Söndag: Konditionspass på täckta banan
 
Det är sååå mycket plugg denna veckan och dessutom ska jag jobba onsdag, fredag, lördag, söndag på det så vet inte riktigt hur tiden ska gå ihop. Speciellt när min medryttare inte kunde alls denna veckan... men det löser sig nog! Dessutom är det bruksprovsvecka nu och det hade varit lite roligt att hinna kolla på det också om man har någon liten minut över.
 
Nu när snön har gett med sig och isarna smält i vattenhindren kan vi nog snart göra det här igen - ses fram emot!!

Lovets sista dag

Hej på er!
 
Jag har den senaste veckan åtnjutit ett välbehövligt sportlov. Planen hade varit att ta det lugnt, hinna sova lite och plugga ikapp hemma i Fotskäl. Det har kanske inte gått jättebra med det... Mestadels har jag jobbat faktiskt, så mycket mer än så har jag inte hunnit med. Lite tid med familjen och kompisar har det också blivit förstås och det är väl tur det.
 
Sen var vi iväg upp till Norge en sväng torsdag - söndag veckan innan för att åka lite skidor. Det var vår familj och ett annat gäng så vi var några stycken - jättemysigt. Hotellet var supertrevligt, åkningen bra och några köer fanns inte så långt ögat kunde nå. Skeikampen som det heter kan jag med andra ord varmt rekommendera!
 
Ezmeralda har fått klara sig utan mig i hela nio dagar med sin medryttare och två av mina kompisar som sällskap. Från vad jag har hört har det väl gått lite halvbra med det, hon har inte riktigt skött sig tydligen och därför fått stå ett par dagar mer än vad hon kanske borde, vilket inte direkt hjälpt problemet. Hon verkar i alla fall rätt nöjd med att jag är tillbaka. När vi var i ridhuset igår var hon riktigt, riktigt fin och idag kändes hon också rätt trevlig när vi joggade ute.
 
 
Bjuder på två härliga bilder från de magiska Norge-fjällen