Superträning och Flyingedag

Hallihallå allihop!
 
Nu är jag back on track, frisk som en nötkärna och kör hårt igen. Skönt!
 
Z var fruktansvärd med nya medryttaren igår, stackars människan hade spenderat en och en halv timme på att få in hästen från hagen... Efter mycket krångel och arbete från marken gick det i alla fall och som tur är gav hon inte upp för det utan ska fortsätta efter lovet. Usch, såå pinsamt att hon betedde sig så! 
 
Som tur var så var hon verkligen perfekt på träningen idag i alla fall, bästa hon någonsin känts. Framme för skänkeln, jättekänslig, rund och bärig i formen och superambitiös. Linda tyckte att hon blivit så mycket bättre sen vi tränade sist, jättekul att höra! Vi jobbade mycket rakriktning och att få koll på yttersidan, jättenyttigt verkligen.
 
Annars så har det varit Flyinge-dag idag, red Propell igen på morgondressyren vilket gick rätt dåligt tyvärr. Vi kommer inte riktigt överens han och jag och även om det kändes bra stundvis väger det inte upp de dåliga stunderna som var aningen fler. Aja, troligtvis hästbyte till nästa gång! Lunchclinicen var med Mette om sits och inverkan, väldigt intressant och en hel del nya tips och synsätt. Tycker verkligen om lunchclinicsen, man lär sig alltid en massa nya bra grejer!
 
Imorgon är det lång skoldag och sedan ska jag och Z hoppa P&J typ direkt efter att jag kommer hem. Får hjälp att göra iordning henne av fina vänner, så underbara ♥ Vi ska hoppa 80 x 2 så lite högre än i lördags, men fortfarande småskutt liksom. Är lite orolig över att hon ska ha så mycket träningsvärk efter idag att hon inte orkar hoppa, men det är ju rätt lågt liksom så tror inte att det är någon fara. Resten av veckan ska hon få gå väldigt lugnt i alla fall.
 
Gammal träningsbild i brist på nya. Tänk er detta fast hundra gånger bättre, bästa Z ♥

Sjuk...

Som ni ser på rubriken har jag lyckats gå och bli sjuk på den absolut värsta tidpunkten som var möjligt. Feber och en fruktansvärd huvudvärk när det var dags för mitterminsprov i matte. Kunde inte ha blivit bättre... 

Som tur var gick det ändå helt ok trots allt, hade jag mått bra hade det gått super så jag är ändå nöjd. Typiskt ändå, jag som aldrig blir sjuk. 

Just nu är jag på väg hem, sjukanmälde mig för resten av dagen och ska hem och sova. Men först blir det en snabbis till stallet och skritta ut min lilla häst. Vi ska hoppa P&J imorgon och vill inte att hon ska ha vilat dagen innan, då blir det lite väl roligt...! Hon har även ett kortbesök med massören vid sju ikväll, ska bli intressant att se vad hon tycker om ryggen nu några dagar efter att hon såg den sist. 

Vad gör ni en sån här oktoberfredag?

Min fina när vi var ute och räsergalopperade på fältet igår

En medryttare rikare!

Ja, ni hörde rätt, team Ezmeralda har numera utökats med ännu en människa. Vem är nu den här människan kan man fråga sig, jo denna tvåbening heter Matilda, går året över mig och är supertrevlig. Hon kunde ha översyn med Z:s små dumheter och fick henne att slappna av och fokusera på sisådär tre minuter efter att vi kommit in i ridhuset. Inte illa, hon blev godkänd på en gång. ;) Om Ezmeralda säger ja så är det avgjort liksom. Så nu är jag hästlös på måndagar, kommer kännas ovant, men ändå lite skönt att ha en kväll att bara lägga på att plugga och kanske gå till gymmet. Blir nog bra!
 
Ridningen igår på skolan stillade ridabstinensen något, fick rida supersnälla Propell och vi jobbade sits. Verkligen en jättetrevlig häst som jag ser fram emot att rida även nästa vecka.
 
Imorgon är det i alla fall dags att rida min egen hestapålle igen - ÄNTLIGEN! Då hon gått så mycket inne och dressyr tror jag att vi bara rider ut och sen kanse rider lite på melonbanan som avslutning. Ska bli roligt! 
 
Annars är det mest skola som gäller just nu, mattemittermins på fredag, spanskaprov idag och flertalet andra prov och inlämningar på g. Bara att bita ihop och köra på, snart är det lov!
 
Har ni mycket med skolan just nu? Några pluggtips?