Körkort!!!

Efter många, många körlektioner, massa motorstopp och tusen fjärilar i magen har jag äntligen tagit det där körkortet! Så nu i sommar bär det av åt alla möjliga håll, jag kan ju äntligen köra själv med Ezmeralda till saker!

Kontrollanten var supertrevlig så nervositeten släppte på en gång och sen flöt allt på supersmidigt. Några småfel kanske, men i det stora hela körde jag nog bättre än någonsin och det var utan tvekan godkänt sa han. 

Tack så jättemycket till Annette, Niklas och alla andra på Lommastrands för en jättebra körutbildning som varmt kan rekommenderas. Nu är det dags att ge sig ut och göra Lunds gator osäkra, se upp!Intressanta tävlingar i sommar

Har legat och kikat runt lite på TDB en stund nu, med åskan mullrandes utanför fönstret, och hittade några stycken tävlingar som skulle kunna gå att komma iväg på i sommar. Det hade varit roligt att i alla fall åka iväg på någon av dem, lilla Z behöver ju all rutin hon kan få.
 
18 juni, Tosseryds ryttarförening, 90 cm.
 
19 juni, Olsegårdens ridklubb. Alla klasser hade passat oss egentligen, men tror att om vi åker så startar vi LB:1 och antingen LC.1 eller LC:2.
 
1 juli, Falkenbergsortens RF. Hade egentligen passat bättre med dagen innan då de hade fler lätta klasser, men jobbar då. LA:4 kan man i alla fall starta denna dagen och det är ju ett rätt roligt program.
 
2-3 juli, Tjörns ridklubb. Flera passande program även här. LC:1 och LB:1 på lördagen, LB:3 och LA:3 på söndagen.
 
2 juli, Föreningen Värmlands distansryttare. Linda har tjatat lite på mig att jag borde hänga med och testa att rida distansritt med Z och jag är faktiskt lite sugen, det verkar så kul! Får se om vi känner oss redo, men kanske att det blir en CR på 40 km...
 
21 juli, Kungsbacka ridklubb.  CR, funderar på att åka dit och rida LA:4:an.
 
Har ni bokat in några tävlingar i sommar än?
 
 

Programridning

30 grader varmt och en klarblå himmel, alla både två- och fyrbenta på flyinge var halvt utslagna av värmen. Vad gör ridgruppen i HG2 då? Jo programridning...!

Helt galet varmt var det och stackars Sandeman var helt sjöblöt av svett redan efter uppvärmningen. Men det gick ändå rätt bra tycker jag. Vi fick rida LB:3 på en nyharvad Kastanjegården (!!!) för vår dressyrtränare som även är domare. Det gick lite långsamt i värmen för mig o Sandeman och vi missade rejält på en fattning, men annars fick vi mest sjuor och ett par åttor så jag är jättenöjd. Han gav en väldigt härlig ridkänsla idag, fina hestisen, vi samarbetade mycket bättre än sist. 

Annars idag så badade vi i ån på lunchen. Verkligen superhärligt! Att bara ligga och flyta där under den blå himlen med vackra sommarflyinge runtomkring. 

Z fick gå ett pass på galoppbanan då varken jag eller hon orkade anstränga oss speciellt mycket med dressyren. Istället blev det 3x800 m i fullt fräs och sen kände vi oss rätt nöjda och gick hem. 

Nu på kvällen har det blivit en massa pluggande och en stunds skypande med mina favoriter hemifrån. Sommarplaner smides för fullt!

En jättehärlig dag sammanfattningsvis!

Ridgruppen idag. Från v: Jag o Sandeman, Emelie o Bell Man, Sofia o Nehru, Line o Quick Nick, Johan o Fleur