Hur Merlin är att rida

För ett litet tag sedan la jag upp ett inlägg där jag frågade hur ni trodde Merlin är att rida. Idag kommer svaret ;-)

För er som läst bloggen ett tag vet att Merlin inte är speciellt stor, han är runt 156cm i mankhöjd men är utav den kraftigare typen. Vilket är tur annars hade jag nog inte kunnat rida honom med mina 184cm.
Merlin är super snäll att rida men man får kämpa! Eftersom han är byggd i nerförbacke blir han lätt framtung och går på bogarna lätt. Så man får sitta emot en del samtidigt driva och höja händer för att han ska orka upp och trampa under sig.

Så går inte ett pass utan att man är genom svett på honom, hehe. Men han är en väldigt arbetsvillig häst som alltid vill göra rätt för sig och gör allt för sin ryttare.
Sen har även han sina dåliga dagar ;-)
 
Han är en riktigt läromästare, har lärt mig otroligt mycket på honom. Det är mycket tackvare att han gör rätt om man själv gör rätt och inte gör saker helt gratis. Sen vet jag inte om jag om jag skulle säga att han är svår riden men man får kämpa en del som sagt.
 
Har jag missat nått? I så fall får ni bara fråga såklart.
 

Stressat igen

Tack för alla fina kommentarer det senaste, man blir lika glad varje gång!
 
Nu är det plugg inför mitterminsprov i matte fyra på fredag som tar upp den mesta av min tid, på det ska man hinna stallet, mat och sömn. Och en del annat plugg också såklart. Uppdateringen kommer att bli lite lidande det närmsta tyvärr då det är väldigt mycket stora saker som radar upp sig nu, även utöver matten. Stora uppgifter, deadlines och evenemang som kräver tid och energi.
 
Z gick ett kort pass på täckta banan idag och skötte sig relativt bra tycker jag. Hon svarade bra både fram och tillbaka vilket var mitt fokus för passet så jag är nöjd med henne. Imorgon ska medryttaren ha henne då jag har körlektion efter skolan och sedan måste sistaminutenplugga matte som bara den. Ett väldigt vinnande koncept.
 
Ha det så bra tills vi hörs nästa gång!
 
 
 

You and I