Lördagen hos hästarna.

Hejsan allihop!
I lördags var jag som sagt hos Merlin och Leo som jag sa. Alltid lika mysigt att komma dit, känna att man har koll och att hästarna faktiskt uppskattar det. Kunna springa runt och göra allt utan frågetecken, älskar det!

Sen var det dags att umgås med mina favoriter efter allt stallgöra. Leo tror jag hade en dålig dag, han var supermysig när jag borstade, men sen i paddocken var han inte riktigt lika glad som han brukar. När jag longerade skötte han sig superbra, men det var lite halvknasigt underlag så jag ville inte ha honom på linan. Så jag släppte honom istället, för jag brukar kunna springa med honom, men han var inte sugen på det, utan sprang bara till utgången. Det var inte riktigt hans dag i lördags helt enkelt

Merlin var så duktig! Efter att ha borstat bort typ halva hästen så gick vi ut i padocken. Först när vi började trava så var han så stel, han var jättestötig om man säger så. Då tänkte jag "hur ska detta gå?", men med en sån ambitiös häst så var det inga problem. Började bara med att ställa fram och tillbaka försiktigt efter vi ridit fram i alla gångarter. Några svaga öppnor och slutor, eller mer så gott det gick, även fast han vill så får man hålla tillbaka lite och inte bara köra på liksom. Efter lite mer trav och lite paus så gjorde vi lite skänkelvikning på långsidorna både med framdelen på spåret och bakdelen på spåret. Gick verkligen jätte bra, lite mer trav och paus, så tog vi lite galopp. I slutet kändes han riktigt fin, eller ja under de förutsättningar vi hade. Så härligt att bara stå upp i galopp och känna att hästen njuter av det.
Världens bästa Merlin♥

Jo förresten, för ett tag sedan var jag ju på hööks och köpte ett träns. Så jag satte på honom det och tog lite kort för att visa er!
Det behövs som sagt ett extra hål eller två för bettet, även för nosgrimman men annars så!
 

Några från Flyinge

 

Dressyrträningen

Kom på att jag faktiskt inte skrivit något om dressyrträningen i fredags och då den gick väldigt bra kan det ju vara lite roligt att skriva ett inlägg om den också :)
 
Vi fokuserade inte på något speciellt egentligen, utan gjorde lite småövningar som kändes behövlig just då och mest checkade av hur det låg till då det var såpass länge sen vi tränade sist.
 
Jag fick öva mycket på min hand då jag har en tendens att sjunka ner med vänsterhanden istället för att ha dem i samma höjd, vilket då leder till att jag även sjunker ihop lite i vänstersidan och förflyttar min vikt åt höger. Inte jättebra för Z som redan har problem med att hon flyter ut åt höger... Jag fick rida med ett spö mellan händerna för att ta itu med detta och det blev mycket bättre nästan på en gång!
 
Annars jobbade vi mycket halvhalter, övergångar och sidvärtesrörelser, mest för att kolla av att grunderna sitter kvar liksom. Ezmeralda skötte sig jättefint och var väldigt trevlig både i rörelserna och i formen så det finns inget att klaga på. Finaste hästen.
 
Linda var jättenöjd med oss faktiskt och tyckte att vi hade jobbat på bra själva. Hon sa att hon hade förväntat sig att få gå tillbaks från början nästan, men att hon blev positivt överraskad då vi hade utvecklats en del sen sist. Roligt att höra! Hon tyckte även att Z verkade mycket trevligare både i kroppen och i huvudet just nu, så det verkar som att vår träning gett resultat :)
 
Finis från i somras