2015

Minns ni att jag skrev ett sådant här inlägg om 2014, som dock kom upp 3 månader in på 2015 där jag skrev om minnen från året som varit. Så tänkte att jag gör ett liknande om detta året som bokstavligen har sprungit iväg!

 • Känner rent spontant att tävlingen ska stå överst! 1 veckan innan tävlingen, hejsan svejsan så var jag anmäld till en  LB:1.
  Jag var så nervös, var snurrig när det gällde programmet och att gå in första gången på en dressyrbana och få högsta procenten på dagen, dessutom på en häst som jag hade suttit på 5-6 gånger innan förvånar mig ännu.


 • På nått sätt så måst jag få in Merlin här med tanke på att vårat kapitel är avslutat som medryttare. Men jag rider ju honom när jag känner för det. Men jag något otroligt tacksam över att jag fått rida och lära känna denna häst.
  Känslan Elin sa att till och med hon tyckte det va lite sorligt så förstår ni! Hon har inte varit med så väldans många gånger på dessa 2½ år jag har varit där. Men man kan inget annat än att gilla dom hästarna!
   
 • Måste även skriva med tillfället när jag var med Elin när hon tränade. Jag tog massa bilder och blev hur fina som helst sen raderades alla bilder! Paniken... Men som tur var lyckades vi (Elin) rädda dom. Har aldriga blivit så glad över ett par bilder ;) Helt ärligt tror inte jag sett Z gå så fint!
  Tycker ni inte Elin ska lägga ut mer bilder från detta tillfälle?
   
  Vill ni läsa om saker som hänt i sommar så kan ni läsa det HÄR!

Täcken

Nu är jag inte allt för insatt i det här med täcken efter som jag inte har egen häst, lite tankar har man ju alltid kring saker så tänkte att skriver ner dom.

Personligen så tycker jag att man ska hålla det så naturligt som möjligt, trots att det inte går att få det helt naturligt.
Om vi börjar med regntäcket jag kollar alltid vädret innan jag slänger på Merlin ett regntäcke även om man inte kan lite på prognoserna till 100%. Men ska det bara regna någon enstaka timme mitt på dagen klarar han sig. Sen har jag alltid i baktanke att han gammal och man vill inte att han ska bli kall. Sen finns det dom hästar som är lite fjompigare med det där att dom inte vill bli blöta och börjar frysa utav nästan inget och då får man ju lägga på ett täcke eller? Men samtidigt klarar hästarna mer än vad man tror, rakade hästar tycker jag absolut man ska lägga på ett täcke om det ska regna för där han man tagit bort det som faktiskt skyddar mot vind och väta.
 
Alla dom där olika tjocka vintertäckerna är jag inte alls insatt i. Jag sätter liksom på Merlin det täcket som är framme eller de som han har på sig om det inte är blött. Men jag tycker inte man ska vara överdriven med det där för hästen tål mer än vad man tror som sagt, samtidigt rör sig hästen betydligt mycket mindre. Har oftast inte samma möjlighet att komma undan kyla och regn.

Är jag helt ute och cyklar? Jag har som sagt aldrig satt mig in i det där, men jag tycker det är intressant.

 

Vinterphotoshoot med Z