Min kamerautrusting

Här kommer del 3 i kamerautrusting fast med sånt jag skulle vilja ha.
 
  • Jag skulle verkligen vilja ha ett till objektiv, ett objektiv som är grym till rörelsebilder i dåligt ljus, för enligt mig är det näst intil omöjligt att ta en bra bild i ett ridhus med lite si så där bra belysning. Men jag vet inte något bra objektiv till det eller vad jag kan göra för att det ska bli bra bilder, för det är så ofta man är och tar kort i ett ridhus, eller i skymmning.

  • Sen extra blixt skulle aldrig sitta fel, det är något jag har saknat ibland, är det mörkt ute räcker inte kamerablixten till riktigt.
     
  • Kanske inte är någon fotoutrustning men jag vill verkligen gå en fotokurs och lära mig, hur man gör för att det ska bli på olika sätt. Liksom något jag verkligen skulle vilja veta hur man gör är att ta en bild på en häst och och bakgrunden är hel svart, det är liksom sååååå coolt och snyggt. Någon som vet hur man gör?
 
En bild...Nehe, det menar du inte Hanna
 

/Hanna

Hemma!

Nu äntligen, efter en evighets lång bilfärd, packning och krångel och lite mys med familjen, så landar jag i sängen. Har sällskap av både dator och hund så det är supermysigt!
 
Det var lite stressat i eftermddags kan man lugnt säga...! Var hemma från skolan vid 5 ungefär, precis samtidigt som morfar anlände nere i Flyinge för att agera chaufför åt oss, och vi lyckades på 50 minuter packa alla mina grejer från elevhemmet, åka till stallet, fixa både häst och hästgrejer, mocka och lasta. Hur snabbt är inte det?!?! Men det blev som sagt väldigt stressat för min del eftersom jag verkligen kände att han ville iväg så snabbt som möjligt.
 
Bilresan gick bra för Ezmeraldas del, förutom en liten smärre detalj... När vi stannade på Hallandsåsen för att äta och sen låta henne komma ut och sträcka på benen så blev vi fast där en halv evighet. Ezmeralda ville verkligen inte alls vara med. Hon var faktiskt inne flera gånger för att sedan snabbt backa ut innan jag hunnit runt för att stänga. Att sköta lastningen praktiskt taget själv var kanske inte direkt någon jättefunktionell plan. Tillslut gick det i alla fall, trots att det krävt ett sönderslitet grimskaft, en trasig longerlina och brännmärken på hela mattes händer efter det vidriga nylongrimskaftet.
 
Resten av vägen gick bra i alla fall och nu står Ezmeralda i sin gamla box på Ginkagården och tuggar hö. Tyvärr så är det inga andra hästar i stallet för tillfället - tro det eller ej men de är fortfarande på sommarbete...! Jag är inte helt säker på hur det kommer gå, hon var rätt orolig när jag lämnade henne, men förhoppningsvis lugnar hon sig och gillar läget. Ska gå dit rätt så tidigt imorgon bitti så att hon kan vara ute så länge som möjligt i alla fall.
 
 Godnatt hörni! Hörs imorgon!
  

Min kamerautrustning Del2

Här kommer del2 av min fotoutrustning där det kommer sånt som oftast inte ingår.
 
Utöver mitt 18-55 objektiv så har jag nikon 55-200 objektiv. Detta är då ett objektiv med mer zoom, mer zoom än vad man tror. Detta objektiv andvänder jag till största del när jag tar kort på någon som rider, dels för att jag inte vill behöva springa runt för att få en närmre bild och för att det är ett bättre objektiv enligt mig ljusmessigt.
Men det tråkiga är att man måste ha minst 1,1m i mellan det man tar kort på och objektivets slut eller va man ska kalla det.
Detta är ett objektiv jag rekommenderar!
 
Nått annat än objektiv nu då, så har jag ett hama fotostativ. Ett bra stativ det står stadigt, om man ställer det stadigt vill säga ;) Med det finns så vattenpass på stativet så man vet att bilden blir rak vare sig man vill ha en liggande eller stående bild så finns det vattenpass för både och. Det finns väldigt många "funktioner" om man kan säga så och man kan höja upp stativet mycket, men ändå kan man göra det så lite så att det blir lätt att ha med sig.
Sista saken som inte är minneskort eller nått sånt litet, utan en större sak är en König mini studio. Jag ville ha en liten studio att fota mindre saker i men detta va inte vad jag ville ha så nu ligger den under min säng och samlar damm, tyvärr, jätte besviken. Har inte mycket mer att säga om denna.
 
Del3 om vad jag skulle vilja ha i min fotosamling kommer.
 
/Hanna