Busy busy

Herregud vad tiden går fort här nere! Har varit helt fullt upp i veckan, därav min kassa uppdatering, sorry! Tänkte att jag kan uppdatera er lite på vad som händer i mitt liv just nu i alla fall :)
 
  • Skolan. Att gå från lilla Sätila på 400 elever till Sveriges största med 2300 har varit en lite svår omställning, men det har gått hyfsat hittills. Dock mycket krångel med att hitta rätt klassrum och hamna på rätt kurser osv. Och mycket, mycket läxor såklart!
 
  • Ezmeralda. Hon tappade en sko i måndags så hon har vilat i veckan medan jag försökt få tagpå en hovis. Han kommer på måndag så då är vi fit for fight igen. Hon är även brunstig just nu och suuuperkär i sin haggranne Victor, de brukar stå och pussa på varann över staketet, jättesött
 
  • Flyinge. Hade första "riktiga" Flyinge-dagen i torsdags, men det blev bara ännu en rundvandring för min del eftersom jag var i körgruppen och våran lärare skulle bli av med sitt vikariat. Istället ska vi få ha Fredrik Persson (!!!) från och med nästnästa vecka i körningen. Då ska vi få testa på att sela och spänna för hästarna och veckan efter det får vi äntligen testa på att köra lite. Ska bli superkul!
 
Det är väl i princip det viktigaste just nu skulle jag tro. Sen händer det ju en del saker runt om, typ på elevhemmet och så men det orkar jag inte gå in på detalj på haha. Ska åka hem till nästa helg också så det ser jag fram emot, ska bli roligt.
 
Ha det gött så hörs vi snart!
 
 
 Har typ bildbrist eftersom jag inte har några bilder alls på denna datorn... Ska se om jag kan ladda över några när jag åker hem.
 

Söndagstips!

En dagbok för ridpassen
Det här är något jag tror alla kan ha nytta av. Att sätta sig och skriva ner vad man gjorde, hur länge & hur det gick efter ridpasset. Det är både roligt att ha senare & man kan se vad är det jag behöver träna på. Då kan man kolla om man ha lyckats med en övning om inte kan man testa igen, funkar det inte då. Ja men nästa gång man rider för en tränare så frågar man kan vi träna på detta.
Skullle de nu gå bra vilket det oftast gör för mig på träningar. Allt funkar när tränaren står i mitten & tittar men så snabbt man är hemma så funkar det inte... okeeej nu gick jag i från ämnet ;)
 
Men det funkar på träningen men då åker man hem smälter det man har tränat på &sedan efter några dagar prövar man igen. Funkar det då , då har man nått målet & man kan stolt skriva in de i boken. Man kan till & med ha en lista över saker man vill klara under en månad eller ett halv år. Så när den tiden har gått så läser man igenom lite snabbt & kolla om man ha klarat målet. I så fall kan man ju bocka av det. Sen måste man ändå göra allt med jämna mellanrum annars glömmer man av det.
 
Tänk sen när boken är full eller man säljer sin häst då har man minnen utav den kvar. Liksom ridpassen, roliga som tråkiga. Jag skrev i en sån bok när jag hade min halv foder häst för snart två år sedan (oj vad tiden går fort!!)
vilket jag är glad över. Det är sånna minnen i den boken även fast jag bara hade henne i 3 månader.
Tyvärr har jag inte gjort det nu när jag har Merlin, vilket jag ångrar.
 
Så det jag försöker säga är att ta dom 5-10 minutarna extra & skriv ner några meningar om ridpasset. Tro mig ni kommer inte ångra att ni gjorde det.
 
Favorit bilden♥
 
/Hanna
 

Crafoord & tacokväll

 Idag var första "riktiga" dagen på Polhemskolan i Lund där vi på hippologigymnasiet håller till fyra dagar i veckan. Att gå från lilla Sätila med 300-400 elever till Sveriges största skola med över 2300 elever är ingen lätt omställning kan jag säga! Herregud vad förvirrande det är! Och känner att jag redan kommit efter i matten efter att ha missat fem minuter på lektionen...
 
Efter skolan var vi och handlade inför taco-kvällen och sen drog alla med häst till stallet. Jag och Z hängde på två andra som skulle rida i Crafoord så vi mötte dem där och så dressyrade vi lite tillsammans. Z skötte sig superfint och trampade på riktigt bra med bakbenen. Hon var lite jobbig i vänstergaloppen och ramlade inåt, men det var ändå mycket bättre än sist vi var i Crafoord så jag är nöjd.
 
Nu på kvällen så var det taco-kväll i södra elevhemmet vilket var mysigt, sen hängde vi där ett tag tills folk började skilda vägar och då gick jag tillbaka till vårat hus för att spendera lite tid med min älskade dator haha.
 
Det var typ min dag idag, sorry att det  bara blivit såna här inlägg från min sida, men det har inte funnits tid för att sitta och skriva riktiga inlägg. Jag håller ju fortfarande på att komma in i rutinerna här nere.
 
Ha det gött!
 
 
 Z i allén idag