Riktigt fin igår!

När vi var i Wallenberg och dressyrade igår fick vi verkligen in en riktig wow-känsla, lilla hästen är så grymt fin nu alltså!
 
Vi red tillsammans med Emelie och hennes häst Breeze som precis kommit hit, vilket var väldans mysigt. Jag började med att skrittjobba mycket och trava med mycket övergångar som uppvärmning och hon blev väldigt mjuk och fin rätt fort. Sen jobbade vi lite galoppfattningar, skänkelvikningar och ställa in och ut i alla gångarter. Det gick väldigt bra och hon var riktigt fin i formen och väldigt samarbetsvillig.
 
I slutet innan vi travade av kändes hon sjukt fin så vi vågade oss faktiskt på att testa att göra både fram och bakdelsvändningar och även ett galoppombyte (!!!). Detta är saker Z antingen aldrig gjort eller bara ytterst lite så det var mest för att hon skulle få testa på. Hon förstod inte vad jag menade först, men sen gick det riktigt bra och hon försökte verkligen göra rätt även om det inte blev jättebra. Man ska ju börja någonstans liksom. 
 
Sammanlagt är jag jättenöjd med henne, hon blir verkligen bättre för varje dag som går. Idag får hon en välförtjänt vilodag och jag ska passa på att plugga lite extra istället och även hänga på träningsgruppen ut på x-training för att motionera mig själv lite.
 
Ha en bra dag hörni!
 
 
 

Hoppning i lilla!

Igår så var det så lyxigt att två av mina kompisar hängde med mig till Ezmeralda och sen när jag red så jag fick hjälp med precis allt. Att göra iordning hästen, de byggde upp små hinder och städade efter mig när jag red och tog även lite kort. Såå schysst verkligen! Det är en av sakerna jag tycker om med att bo här, alla har samma intresse och de flesta vill mer än gärna hjälpa till med saker eller vara med i stallet om de har tid över. I alla fall de i ens vänkrets liksom och det är väldigt mysigt.
 
Ezmeralda var verkligen jättefin. Vi värmde upp lite i Hastings-parken och galopperade runt lite där i kvällssolen, vilket var supermysigt och sen gick vi in i lilla ridhuset för att hoppa lite. Jag fortsatte värma upp Z medans de plockad efram bommar och sånt och hon var verkligen värsta dressyrhästen. Helst stabil och rund i formen och bärde sig själv helt. Jag hade liksom inget i handen alls och kunde bara rida med sätet. Superhäftigt, hon är verkligen helt grymt fin när hon vill, lilla Z.
 
Man får bara hoppa sockerbitar på Flyinges anläggning utan tränare, men sockerbitar på högkant är ungefär 60 cm vilket kändes väldigt lagom för oss som inte hoppat sen i juli typ. Zessan blev supertaggad när hon fattade att hon skulle få hoppa och alla spår av dressyrhäst försvann, haha. Hon hoppade jättefint, alla språng som blev lite sämre var helt och hållet ryttarmissar plus att Zessan kanske taggade liiite för mycket. Fick lite tips av Moa som är renodlad hoppryttare och det gick bättre efter det faktiskt. Det vi hade mest problem med var vägarna, hon blir lite vinglig och eftersom lilla ridhuset är väldigt litet så blev det rätt så trångt för oss och då kom vi fel på en del hinder, men det ska vi jobba mer på.
 
Sammanlagt ett väldigt roligt pass och jag är jättetacksam för både min häst och mina underbara vänner som hjälpte till. Idag blir det att skritta ut en lugn runda tillsammans med Emelie. Hennes häst kom hit igår så de skulle ta det lugnt, vilket passar oss också. Blir nog mysigt ♥
 
 
 
 

Let's go!

Var tar veckorna vägen?
Inte för att det gör mig nått ;)
 
Lördag va det... vad händer idag då?
Nu på förmiddagen så ska jag städa mitt rum och kaninernas bur, måste göras. Eftersom senare i dag ska jag bort till stallet och hjälpa till med att fylla höloftet med hö så det kommer ta ett par timmar men det brukar gå rätt snabbt.
Sen är det bara hem igen och fortsätta städa om jag inte har hunnit klart vilket jag borde om jag sätter far nu. Till kvällen får vi gäster så då ska det va städat.
 
Om det nu skulle va så att emot all förmodan skulle va så att jag blir klar med allt så skulle jag behöva plugga som jag inte har gjort i veckan så jag har del att göra. bl.a. matte, den är väl typ viktigast.
 
Men jag har inte så mycket mer att skriva just nu, men vi hörs under dagen!
Ha det bra!
/Hanna
 Mille busar lite...