Wtf Sverige?!

Just nu skiner solen och det känns nästan lite mysigt och vårigt, men alldeles nyss när jag och Turbo var ute och joggade i skogen bara öppnade sig himlen och så började det snöa! Och då hade det innan det varit helt okej väder med sol till och från så det kom från ingenstans. Känner att tiden för snö är rätt så över typ, det är ju nääästan april.
 
Annars var det en mysig springtur trots att Turbo är lite väl ouppfostrad för att funka att ha med egentligen. Han försöker dra iväg lite väl mycket tycker jag, men det är väl bara övning som gäller.
 
Idag ska jag och Zessis precis som igår bara sticka ut i skogen barbacka, man får ju liksom passa på medan man kan för i Flyinge finns det ingen skog och man får ju inte rida barbacka heller. Så vi får ladda upp nu i veckan helt enkelt!
 
Bjuder på en lite passande video angående vädrets svårigheter med att bestämma sig... ;) 
//Elin

Funkar nu men inte sen....

Kände att det var den fyndigaste rubrik på länge, men om jag ska förklara lite bättre vad detta inlägget kommer handla om det här med.... och där blev den meningen aldelles för lång.
Detta inlägget kommer handla om att när man rider lektion för en tränare så går helt fantastisk bra och sen nästa gång man rider så funkar inget alls. Något som kan göra mig frusterad så jag nästan spricker när man några dagar innan har ridit ett jätte bra ridpass och självklart vill man ju fortsätta träna på det man har får tips om. Men det funkar inte när inte personen står på marken. 
 
När det gäller mig kan det handla om att jag blir osäker... liksom gör jag rätt verkligen? Om vi säger att man har börjat med skänkelvikningar som exempel på träningen och då vill man ju träna på det även när inte tränaren inte står och hjälper, men man vet inte om det är rätt. Det är den känslan som jag kan få.. 
 
Som mig och merlin som jag skrev i mitt "jag är tillbaka" inlägg att jag behöver träna på att göra mer halvhalter på ytter sidan så jag inte tappar den och inte för fram handen. För i de läget tappar jag hans ytter och han bara trillar ut och då tar jag mer i inner vilket jag inte ska utan fånga upp ytter och göra en halvhalt sen fram.
 
Då kommer vi till ridpasset efter man har haft den här "aha" upplevelsen och ska försöka hitta den igen utan allt blir bara fel och allt blir kaos. I efter som detta kan hända på volt så finns det liksom nästan ingen simplare att göra och då skiter jag i det och skrittar av. Vilket jag inte gillar för jag vill avsluta allt posetivt och tycker att man ska avsluta allt posetiv om det finns möjlighet.
 
//Hanna

Hemma!

Inte mycket uppdatering från min sida, jag vet, men det har varit mycket just nu. På Flyinge var det jäkligt stressigt med att hinna med både att funktionära på Baltic, Ezmeralda, Nisse, packa inför hemfärden, plugg osv men nu är jag hemma och har inte riktigt några bortförklaringar, så nu ska det bli lite inlägg! Har ett Baltic-inspirerat inlägg på g bland annat, sen får vi se om Hanna bloggar lite också :)
 
Ezmeralda fick hänga med mig hem under lovet och verkar helnöjd hittills, hon trivs verkligen här, trots att hon måste stå själv över nätterna, och det är skönt. Jag skrittade ut henne en stund igår eftersom hon varit helt hyper hela dagen i transporten och på Horsefarm (separat inlägg om detta kommer!) och hon var helt överladdad. Hade ju ingen sadel heller så det blev lite extra svårt att hänga med i skuttandet, men väldigt mysigt ändå.
 
Idag ska vi ta oss bort till paddocken tror jag och dressyra lite, även detta barbacka då min sadel är inlämnad. Har inga speciella krav, vill mest att hon ska få jobba ordentligt och bli av med lite av överskottsenergin. Tror att det lätt kommer bli så i veckan att vi rider ut lugna mysturer barbacka just för att man lätt faller tillbaka i gamla vanor och i och med att hon nu har fått upp konditionen och är van att gå mycket hårdare kommer hon att börja klättra på väggarna om vi bara rider lugna kortisrundor. Så lite jobb får vi försöka få in också, inte bara mys, och det får väl bli idag då :)