Fredag

Idag blev det faktiskt lite gjort för alla tre hästarna. Hanna sov över och åkte hem efter lunch så vi höll på och pysslade med dem en hel del på morgon och förmiddag.
 
Ezmeralda lasttränade vi lite med vilket kändes väldigt välbehövligt då hon krånglade som tusan i början och inte ville alls. När hon väl gått in en gång var det däremot inga problem utan vi kunde gå in och ut flera gånger och en av dem försökte hon faktiskt springa före mig in! Sen gjorde vi henne även riktigt fin och tog lite kort och senare på kvällen gick jag en promenad med henne vilket var supermysigt.
 
Även Saga och Palle fixades till för att fotas lite och fick dessutom stå ut med lite longering. Saga, som annars bara går i pass, taggade till rejält idag och både travade och galopperade. Enligt hennes ägare kan hon inte ens trava så ni kan ju gissa om jag blev förvånad! Palle skötte sig fint han med.
 
Sedan tog tag i mig själv lite på kvällen och putsade allt läder, vilket verkligen var på tiden, innan jag stack hem till mamma. Har varit här nu på kvällen och hängt med mina bröder vilket var ett tag sen. Supermysigt!
 
Vad har ni gjort idag?
 
 
Snyggponny!

Vad är viktigast egentligen?

Jag har tänkte på en sak, att vi tar hand om våra hästar så mycket bättre än vad vi tar hand om oss själva? Hästen ska ha det fodertillskottet, oj en grimma på rean - den köper jag! och "nej, jag glömde det".

Men vad tar vi människor och äter? Jo, vi tar en macka eller två innan vi drar till stallet, vi går upp flera timmar innan skola/jobb för att släppa ut  hästen när vi var upp till 1, 2 på natten. Vi glömmer oss själva, skulle man hitta en fin blus så tänker man "har jag råd med det.....?" Och inne på hööks: "vilket snyggt schabrak, det tar vi!"
 
Förstår ni vad jag menar? Att det är mycket viktigare ett hästen har fina saker och äter bra foder. Varför behöver inte vi vitamintillskott om hästen behöver det? Varför ska hästen ha massa dyra saker när vi inte har det?
Att slänga i sig en macka innan stallet håller inte i längden, det är kanske andledningen till varför man blir arg för att saker inte funkar när man rider. Energin tar slut, vi gör så mycket ansträngande saker i stallet, bär tunga fodersäckar, vatten och mockar. Man behöver energin för att orka med, hur många timmar lägger man i stallet? 3? 4? 5? kanske till och med 6 timmar ibland! För mig tar det lätt 3 timmar och då slöar jag inte.
 
Vad jag vill komma till är att vi måste bli bättre på att ta hand om oss själva! Nu säger jag inte att alla gör så, men det finns några som bara tar sin macka innan dom drar till stallet (jag är en av dom). Har man energi tror jag att det blir roligare att gör saker i stallet och man blir inte lika grinig.
 
Jag kanske har fel, men jag upplever det så.
 
//Hanna
 

Några bilder från igår