Full fart in i det sista

Godmorgon!

Jag sitter just nu på bussen in till skolan, årets sista prov står på schemat. Har lite lagom panik över det, men ska bli skönt att kunna ta jullov sen i alla fall. Det är bara två halvfärdiga inlämningar som ska skickas in också, men det känns inte så farligt.

Ezmeralda fick besök av sin nya massör i torsdags och fick en rejäl behandling hela hon. Det var en massa spänningar och en liten svullnad i ryggen som hon blev av med. Skönt tyckte Z! Igår fick jag jogga henne lite uppsuttet igen, första gången på två veckor... Det gick lite halvvilt till, men hon verkade väldigt nöjd med att få jobba lite igen. Traven tyckte jag fortfarande var litelite otaktiska, men galoppen var JÄTTEFIN. Hon släppte verkligen igenom i hela ryggen och kändes precis som hon ska. Nu ska vi nog köra på som vanligt över jul, fast lite lugnt och så ska hon få en till behandling när vi kommer tillbaka till Skåne i januari.

Annars så rullar livet på som vanligt. Jobb, prov, hästar och det vanliga elevhemslivet. Både härligt och jobbigt, men för det mesta rätt nice. Vi har vår sista skoldag imorgon vilket är väldigt skönt. På onsdag blir det Håkan-konsert i Malmö och sen torsdag morgon så kör jag och Hanna upp Z till fotskäl. Det blir första gången jag kör så långt med häst själv så det ska bli lite spännande... Men det går nog bra! Ska bli skönt för henne att få lite mer utevistelse än vad Flyinge kan erbjuda och dessutom få gå med andra hästar igen.

Ha en härlig dag hörni!

I <3 lugna stalldagar

Ezmeralda har fått slippa ridning de senaste dagarna. I söndags och måndags kändes hon verkligen inte alls fräsch, det var som att hela kontakten med rygg och bakben var helt borta. Jag antar att det är någon spänning hon fått i ryggen nu igen så vi har en massagetid inbokad, men tills vidare får hon vara utan ryttare. Jag och medryttaren har istället ägnat oss åt promenader och tömkörning - alltid nyttigt det med!
 
En sak jag insett är hur sjukt lång tid det tar ändå att rida. Nu när jag inte gjort det finns det mycket mer tid att pyssla med hästen, mocka lite extra noggrannt eller bara hänga med de andra i stallet. Verkligen jätteskönt som omväxling då jag (tyvärr) har en tendens att stressa mig igenom stallet som bara en annan punkt på en lång att-göra-lista. Det känns jättetråkigt att det blir så, verkligen, stallet ska ju liksom vara den plats där man kan koppla av ett tag och komma ifrån vardagshetsen. Sen är det väl inte så roligt för hästen heller när den stund på dagen hon ska få sin uppmärksamhet och kärlek från mig endast stressas igenom. Nä jag ska tusan ta och bli lite bättre på det där!
 
Hoppas att eran vecka varit bra hittills och att ni kämpar på i vintermörkret. Kom ihåg att det snart är jul!