Öppet hus nu på söndag!

Är du sugen på en gymnasieutbildning med hästar på schemat? Eller varför inte en vidareutbildning efter gymnasiet till hovis, hippolog eller unghästutbildare?
 
Nu på söndag har Flyinge öppet hus där ni kan få veta mer om alla Flyinges utbildningar. Stallarna är öppna, lika så elevhemmen. Det kommer även att bjudas på flertalet inspirerande miniclinics, bland annat en av mina kompisar som behandlar sits och en uppvisning i parkörning av oss i körgruppen. Det vill ni inte missa! Dessutom ska ingen mindre än Sveriges egen förbundskapten Henrik Ankarcrona hålla clinic!
 
Jag och mina härliga klasskompisar kommer att finnas på plats hela dagen, både i stallarna, på läktaren och på elevhemmet för att svara på frågor, dela ut pepparkakor och visa nyfikna besökare runt. Vi ses väl?
 
 
 
 

Videohälsning från Isabelle, Elin och Viktoria i HG3. Ni missar väl inte att Flyinge har öppet hus nu på söndag, 11-15. Kom och träffa oss, besök de öppna stallarna och inspireras av olika miniclinics. Vi ses väl? 😉 #gymnasieval #hippologigymnasiet #flyinge #öppethus

Ett filmklipp publicerat av Flyinge Hippologigymnasium (@hippologigymnasiet) Nov 28, 2016 kl. 7:29 PST

 
En lite småcharmig video vi la upp på hippologigymnasiets instagram häromdan. Följer ni den inte så har ni missat något! ;)

Dagens hoppträning

Idag har hon verkligen bjudit på en superkänsla, min fina lilla grå! Det var nog ca fyra veckor sedan vi hoppade senast nu och med tanke på att vi ska tävla om en vecka kändes det välbehövligt att hoppa lite innan dess.
 
Till en början var hon supertaggad, när vi fick hoppa fram på ett par cavalettisar gick det lite hejvilt ett tag, men hon slappnade av relativt fort ändå och fokuserade på uppgiften. Efter det var det inga större problem, hon var i allmänhet väldigt påverkbar idag. Sa jag något så lyssnade hon direkt och det mesta gick väldigt enkelt och okomplicerat.
 
Vi fokuserade mest på att hoppa små banor med titthinder och avslutade med en lite längre bana på 1 m. Det var inga konstigheter något av det. Visserligen tvekade hon lite första gångerna mot titthindrena, men så fort jag påminde henne om att det visst var en bra idé att hoppa så gjorde hon det utan några större bekymmer. Visserligen har vi fortfarande lite svårt med avstånd båda två så ibland blir det lite nära och ibland lite långt, men över kommer vi och hon ställer verkligen upp i alla lägen. Det sa Astrid att hon tyckte var en jättebra egenskap Ezmeralda har, att hon är så väldans samarbetsvillig och en riktig arbetsmyra. Annars var hon väldigt nöjd med oss i allmänhet och trodde att det nog inte ska vara några problem att komma runt banan på tisdag. Roligt!
 
Kan bjuda på en liten film på halva sista rundan från instagram :)
 
 

Ett filmklipp publicerat av Elin (@ezelch)Nov 29, 2016 kl. 11:41 PST

Kylig novembertorsdag

Godmorgon! Tiden bara flyger iväg, nu är det ett tag sedan jag skrev här senast, närmare en månad om jag ska vara mer specifik. Som alltid går livet i raketfart, veckorna rusar förbi och flyter lite in i varandra.

Sedan sist har jag och Z försökt oss på att dressyrtävla lite, vi var borta en sväng i Eslöv för två veckor sedan. Procenten blev riktigt dåliga, men känslan var bra så jag var jättenöjd med min prinsessa. Nästa vecka är det dags för årets sista tävling, vi ska göra ytterligare ett försök att komma runt 1 m på tävling. Efter det ska fröken få jullov och bara gå mysiga uteritter för ett tag framåt.

Det har också varit jättemycket i skolan, precis som vanligt. Jag har lyckats skaffa mig inte mindre än två stycken extrajobb så att planera ihop veckan med stall, jobb och skola är numera lite som att lägga pussel. Men vill man så kan man!

Ikväll blir det första hoppträningen sen vi tränade för Pether Markne. Z har varit laddad det senaste så det ska bli spännande, minst sagt! Det var riktigt kallt när vi gick utanför dörren imorse - även skåneland har fått decemberkylan. Med lite tur får vi snö också nu när det ändå är kallt, det hade varit mysigt.

Ni får ha en jättefin tisdag!

Finisen i Eslöv