Skrik och panik

Har en väldigt stressig vecka bakom mig och en ännu stressigare framför, därav de ofrivilliga bloggpauserna jämt och ständigt. De sista veckorna fram till jul är fullpackade med prov, inlämningar och annat roligt, det är hela tre kurser som ska sättas betyg på redan nu vilket gör att man verkligen måste kämpa på in i det sista.
 
Ezmeralda har haft en väldigt lugn vecka, hon vilade större delen av veckan och har sen gått två dressyrpass varav en var träning för Linda och en uteritt barbacka uppe vid fälten. Mysfaktor på topp!
 
Nu i veckan har vi två prov och en jättestor inlämningsuppgift i hippologin så det blir fullt upp, men ska försöka hinna med att låta henne gå så mycket som möjligt för det behöver hon tror jag. Det är även lite roliga Flyinge-aktiviteter inplanerade, såsom Tabata-fys på gymmet idag bland annat.
 
Hur ser er vecka ut?
 
 


Mysig Flyinge-dag

Idag stod markarbete med småhinder på schemat för oss i ridgruppen. Inte nog med det, vi fick även rida i Stora ridhuset vilket inte är något vi får göra varje dag, roligt! Övningarna vi gjorde var ett urval av förslag vi själva fått komma med förra veckan och var en salig blandning av studs, rakriktningsövningar, travbommar och annat. Jag red bjässen Carachiljo då Bell Man som jag annars skulle ridit var öm i sulan. Han är verkligen en jättefin hopphäst, om än storgalopperad, så det gick väldigt bra. Han var jättefin och hoppade allt jag styrde på med öronen framåt. Ska få rida honom nästa gång också när vi hoppar lite mer "på riktigt" så det ska bli roligt.
 
Annars idag så hade vi lunchclinic med Maria Gretzer som var väldigt inspirerande och lite en sporre till att kämpa ännu lite extra för att uppnå sina mål. På hippologin fortsatte vi jobba med projektarbetena, vi har nu fått iväg vår undersökning och hoppas på många svar.
 
Ezmeralda var ute och promenerade en sväng och skötte sig jättefint. Skönt att hon verkar hålla sig i skinnet än så länge i alla fall, vi får väl se hur hyper hon är på fredag när jag får rida henne igen ;)
 
Carachiljo QT

Lugnet efter stormen

Nu är det lugnt och skönt här på Flyinge igen efter en hetsig tävlingsvecka. För min del har den bestått av långa dagar, sena banbyggen, mängder av hästar och häng på läktaren eller i funktionärsrummet. Men gud så roligt det har varit ändå! Det är något speciellt med hela atmosfären runt tävlingen. Och vår klass har fått mängder av guldstjärnor som dem som alltid hjälper till oavsett om det gäller banbygge vid tolv på natten eller hinderstaplande i snöstormen. De andra klasserna har lite att ta igen om man säger så... ;)
 
Nu är i alla fall alla tävlingshästarna borta från stallarna, ridhusen är öppna igen och det är dags för oss stackars gymnasieelever att gräva sig ner i de högar av skolarbete som försummats under veckan. Mindre roligt... Helt galet vad mycket vi har nu, vid närmare eftertanke var det kanske inte den allra intelligentaste idé jag haft att hjälpa till på tävlingarna flera pass, alla dagar. Jaja, det är så det blir, annars hade jag antagligen bara suttit på läktaren istället.
 
Ezmeralda har även hon blivit lite förummad. Sofia red henne fredag, lördag då jag inte var i stallet alls och innan det hade hon medryttaren onsdag och kort uteritt torsdag. Hon har, enligt stallägaren, varit minst sagt missnöjd att jag inte varit där och det var ett kärt återseende igår när jag äntligen fick träffa henne igen. Hon verkade jätteglad att se mig och skötte sig minst sagt fantastiskt under vårt lilla dressyrpass på kvällen. Idag var Ida, hennes massör, här och gjorde en helkroppsbehandling och även en specialare med strain & counterstrain vilket innebär att hon måste vila i tre dagar nu och bara promeneras. Lite tråkigt kanske, men fruktansvärt vältimat då jag har så mycket plugg just nu. Dessutom får vi ju rida i skolan imorgon :)
 
Hur har eran helg varit? Har ni kollat något på livesändningarna från Flyinge Indoor?
 
Prisutdelningen i VW GP