Dagens hoppträning

Idag var det alltså dags för mig och den lilla grå att hoppa (och hoppträna!) för första gången sedan i november. Dagen till ära var det självklart också så att bruksprovshingstarna hade fri ridning på ena halvan av ridhuset - självklart var det inte nog med en överladdad Z utan det behövdes lite halvgalna hingstar utöver det...
 
Till en början var hon helt hysterisk måste jag säga. Vi skulle värma upp i en slags evighetsövning över cavalettiblock där man rider som ett sevärdhetsvägmärke om ni förstår vad jag menar. Som en fyrkant med en volt över det lilla hindret i varje hörn och där man alltid svänger ut mot sargen. Ezmeralda var inte riktigt med på noterna utan bockade, sparkade bakut, bytte galopp hejvilt och drog iväg när hon tyckte det passade. Det var flertalet tillfällen som jag kände att "nu flyger jag snart". Som tur var hände inte detta! Jag vet inte riktigt varför hon håller på så, ska se om jag kan få ut massören till nästa vecka för att kolla igenom henne. Det är mycket möjligt att hon är lite spänd i ryggen igen och att det är därför.
 
Det konstiga är att det släppte helt så fort vi började hoppa på riktigt. Visserligen gick det fortfarande lite väl fort, men hon hoppade allt jag styrde på utan några större konstigheter. Jag vågar inte påstå att det är några av de bättre sprången vi fått till, men för att ha vilat från hoppningen i tre månader så kändes det ändå riktigt bra. Jag är nöjd med både min och hennes insats, vi gjorde vårt bästa trots lite bristande kommunikation stundvis.
 
Astrid var rätt nöjd med oss också, speciellt att vi lyckades överkomma problemen vi hade i början, och tyckte väl mest att det bara är att fortsätta jobba på nu för att komma igång ordentligt igen. Jag själv måste tänka på att jag alltid ska kunna reglera galoppen och att jag måste vara med mycket mer och rama in henne för att hon ska känna sig säker på vart vi ska och vad vi ska hoppa.
 
Roligt var det i alla fall! Vi ska försöka vara med och hoppa sådär varannan vecka nu har jag som målsättning så fort vi fått kollat ryggen med massören bara.
 
Har brist på hoppbilder märker jag... Här är i alla fall en ovisad från framhoppningen till vår senaste tävlingsstart :)