Söndagstipset - skaffa medryttare!

Jag vet inte hur många gånger jag har fått prioritera bort saker jag egentligen velat eller åtminstone skulle behövt att göra. Gymmet för skolan. Skolan för att jobba. Dressyrträning för att det helt enkelt inte funnits tid den veckan. Jag är nog inte den enda stressade hästmänniskan som försöker få ihop stallet med skola, egen träning, jobb och någonstans där ha lite av ett eget liv också. Det är tufft. Allt tar tid, kraft och motivation som man kanske inte alltid har.
 
Jag är nog inte heller den enda hästmänniskan som har lite svårt att släppa ifrån sig sin häst till någon annan. Man vill ju helst göra det själv, det tar emot lite att släppa över kontrollen till en annan person där man tappar lite av makten.
 
Men det är en så enkel lösning egentligen. Jag har nu haft medryttare i ett år till Ezmeralda. Den första bara en dag i veckan, nu två. Det jag märkt är att det blir en sån skillnad, även om det bara är en kväll i veckan. En kväll där man faktiskt tar tag i allt det man behöver göra, oavsett om det är gymmet, plugg eller att hänga med kompisar. Det blir lite av en frihet faktiskt. I början tog det emot lite då jag innan alltid tagit hand om henne helt själv, men man vänjer sig väldigt snabbt och lär sig uppskatta det istället. Det är dessutom nyttigt för hästen att gå med andra ryttare ibland också.
 
Det finns väldigt många som inte har möjligheten att ha egen häst, genom att låta dem bli medryttare blir det win-win för båda parter. Du som hästägare ger någon möjlighet att ta del av något som du ändå har varje dag
 
Sen tycker jag personligen att det är jätteviktigt att det stämmer mellan er och att det blir ett samarbete där ni har samma tänk om hästen och tydliga regler från början med vem som betalar vad och vem som gör vad. Detta för att slippa missförstånd och konflikter senare. 
 
Så alla ni andra stressade hästmänniskor - att skaffa medryttare är en enkel lösning som jag absolut tycker att ni ska testa.
 
Inte någon medryttare kanske, men Hanna & Ezmeralda